Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Belangrijke uitzege PSV in Wit-Rusland: 2-3

Logo https://scrollytelling.psv.nl/belangrijke-uitzege-psv-in-wit-rusland-2-3

PSV heeft zichzelf een goede uitgangspositie verschaft in de play-off UEFA Champions League. In het heenduel met BATE Borisov won de ploeg van Mark van Bommel op bijzondere wijze met 3-2.

Naar boven

In het frisse Borisov opent de thuisploeg sterk. Na 6 minuten noteert BATE twee serieuze mogelijkheden en een afgekeurde buitenspelgoal. Het is de opmaat naar een vroege treffer.

Naar boven
Want na 9 minuten laat Tuominen Zoet kansloos als hij na een Wit-Russische aanval over de linkerflank van dichtbij vrij kan intikken: 1-0.

Naar boven

PSV komt in de 25 minuten die volgen een aantal keer goed weg, maar recht de rug als het na hands een penalty krijgt. Pereiro scoort, waarna PSV aanzet en via Lozano (redding doelman) en De Jong (paal) nog voor rust dicht bij de 1-2 is.Naar boven


Het goede spel van het laatste kwartier zet PSV na rust door. Vooral met snelle uitbraken sticht Van Bommels ploeg gevaar en na 61 minuten beloont de ploeg zichzelf. Op fenomenale wijze krult Lozano van afstand raak: 1-2.

Naar boven


PSV ‘vergeet’ het duel daarna te beslissen. Grote kansen worden gemist en dat lijkt de ploeg fataal te worden als Hleb twee minuten voor tijd voor de 2-2 tekent. Maar dat is buiten Malen gerekend.

Naar boven

Nog voor de Borisov Arena is uitgejuicht knikt de invaller na een razendsnelle aanval PSV weer op voorsprong. Met zijn eerste treffer in de hoofdmacht verschaft hij PSV een uitstekende uitgangspositie voor de return in Eindhoven.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan