Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Bergwijn laat PSV zegevieren in Rotterdam

Logo https://scrollytelling.psv.nl/bergwijn-laat-psv-zegevieren-in-rotterdam

Met twee wonderschone doelpunten heeft Steven Bergwijn PSV langs Sparta Rotterdam geschoten. Zijn treffers maakten een vroege openingsgoal van de Kasteelclub ongedaan: 1-2.

Naar boven

Op Het Kasteel kent PSV een belabberde start. Al na 6 minuten kijkt de ploeg tegen een achterstand aan. Dougall laat Zoet kansloos met een slim geplaatste kopbal uit een opnieuw ingebrachte hoekschop: 1-0.

Naar boven

Het is niet zo dat PSV daarna geen kansen creëert. Een schot van Bergwijn wordt bijvoorbeeld maar net voor de lijn weggewerkt, maar de thuisploeg echt de wil opleggen lukt het elftal van Cocu niet.

Naar bovenToch komt PSV nog voor rust op gelijke hoogte. Onophoudelijk doorjagen van Mauro levert Bergwijn de bal op, laatstgenoemde dribbelt richting doel en plaatst van afstand heerlijk raak: 1-1.

Naar boven


Met een verwoestend schot van afstand zet diezelfde Bergwijn PSV tien minuten na rust ook op voorsprong. De Jong legt een pass van achteruit met zijn hoofd stil voor de vleugelspits die opnieuw de kruising vindt: 1-2.

Naar boven

PSV zakt daarna in, hoopt op een counter, maar staat vaker dan geliefd onder druk van Sparta. Tot de laatste minuut zelfs, ook al omdat Bergwijn nog de lat treft. Puntverlies lijdt PSV, dat inmiddels 61 punten heeft, echter niet, waardoor Bergwijn na afloop straalt.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan