Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Captain Hendrix bezorgt PSV punt in Kerkrade

Logo https://scrollytelling.psv.nl/captain-hendrix-bezorgt-psv-punt-in-kerkrade

PSV heeft zijn eerste wedstrijd als kampioen niet gewonnen. Tegen Roda JC Kerkrade was de ploeg veel sterker, maar bleef het bij 2-2.

Naar boven

In Kerkrade treedt PSV aan zonder een zestal dat zondag als basisspeler de landstitel binnenhaalde. De Jong, Zoet, Van Ginkel, Arias, Isimat en Pereiro. Ze ontbreken allemaal.

Naar boven

De ene vanwege een blessure, een ander uit voorzorg, maar veel effect op het spel van PSV heeft het niet. De ploeg van Cocu is dominant in Limburg, krijgt kansen via onder anderen Lammers, maar kijkt na een half uur toch tegen een achterstand aan.

Naar boven
Vansteenkiste is de PSV-verdediging, die bestaat uit Rosario, Schwaab, Luckassen en Brenet te slim af en glijdt de 1-0 achter Room, die keept in plaats van Zoet.

Naar bovenHeel lang treurt PSV niet. Drie minuten na de openingstreffer tilt Lozano zijn seizoenstotaal naar 16 treffers. Hij dribbelt fraai de zestien in en rondt diagonaal af: 1-1.


Naar boven

De eerste kans na rust is voor de thuisploeg via Rosheuvel, die snoeihard op de lat pegelt. Daarna neemt PSV het initiatief weer over. Lozano is gevaarlijk, maar toch is het Roda dat weer scoort.

Naar boven

Een zondagsshot van Gustafson is Room te machtig. PSV probeert het daarna opnieuw, drukt de thuisploeg ver terug op eigen helft en dat heeft vlak voor tijd effect.


Naar boven

Want Hendrix pegelt op werkelijk schitterende wijze de 2-2 in de kruising. Van een meter of dertig laat hij Jurjus kansloos en bepaalt hij daarmee de eindstand. "We konden hier niet zonder punten vertrekken", zei hij na afloop. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan