Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Doelpuntrijk gelijkspel in Den Haag

Logo https://scrollytelling.psv.nl/doelpuntrijk-gelijkspel-in-den-haag

In een shirt, geïnspireerd op het tricot waarin PSV in 1988 de Europa Cup I won, heeft PSV zondag gelijkgespeeld tegen ADO Den Haag. In het Cars Jeans Stadion scoorden beide ploegen driemaal.

Naar boven

In een aantrekkelijke openingsfase trekt PSV, waar Gudmundsson in de basis debuteert, het initiatief al snel naar zich toe.

Naar bovenMet een beweeglijke voorhoede, bestaande uit de IJslander, Bergwijn en Lozano met kort daarachter Pereiro combineert PSV bij tijd en wijle uitstekend. Na 11 minuten resulteert dat in de 0-1.

Naar boven

Lozano maakt de goal, maar moet dat bekopen met een blessure. Bij de landing komt hij verkeerd terecht, waarna hij zich moet laten vervangen. In de minuten dat de Mexicaan het nog probeert, komt ADO op 1-1 via Johnsen.

Naar boven

Uit een penalty komt de thuisploeg niet veel later op voorsprong via El Khayati. PSV krijgt daarna nog kansen de score op gelijke hoogte te brengen. Gudmundsson, bijvoorbeeld, kan alleen op Groothuizen af, maar mist. Daardoor leidt ADO bij rust.Naar boven


Na een uur spelen komt PSV weer langszij. Pereiro knikt Cocu’s ploeg na doorkoppen van Schwaab, uit een hoekschop op 2-2. Daarna zijn er kansen voor Rosario en Bergwijn, toch komt ADO weer op voorsprong.

Naar bovenMet wat geluk vindt Johnsen de bal plots voor zijn voeten en in twee instanties scoort de Noor opnieuw: 3-2. Maar wederom maakt Pereiro die tegentreffer ongedaan.

Naar bovenVijf minuten voor tijd vindt de Uruguayaan de verre hoek achter Groothuizen. Daarna gaat PSV nog wel op jacht naar de zege, maar slaagt niemand er in de winnende te maken. Ook invaller Malen niet. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan