Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Groots PSV kampioen van Nederland

Logo https://scrollytelling.psv.nl/groots-psv-kampioen-van-nederland

Op grootse wijze heeft PSV zondag 15 april beslag gelegd op de 24e landstitel. In een rechtstreeks duel met de nog enige overgebleven concurrent Ajax won de ploeg van Phillip Cocu met 3-0. PSV IS LANDSKAMPIOEN.

Naar boven

In een kolkend Philips Stadion toont PSV voor rust de absolute wil om te winnen. Lang niet alles gaat goed of is mooi, maar geen speler verzaakt. PSV jaagt Ajax op, verdedigt met eenieder en trekt bij tijd en wijlen collectief naar voren.

Naar bovenDat doet de ploeg meer en meer naarmate de eerste helft vordert en zowel PSV en Ajax de eerste speldenprikken hebben uitgedeeld. PSV bijvoorbeeld via De Jong, die stuit op de teen van Onana.

Naar boven


Exact na een kwart wedstrijd moet Onana weer redden. Ditmaal op een schot van Lozano. Met kunst en vliegwerk houdt De Ligt de bal daarna voor de doellijn weg, tot Pereiro opduikt: 1-0.

Naar bovenDe Uruguayaan, die de voorkeur krijgt boven Ramselaar, laat het Philips Stadion ontploffen en ziet niet gek veel later doelman Zoet een doelrijpe kans van Huntelaar onschadelijk maken.

Naar boven


Als PSV vijf minuten voor rust opnieuw het gaspedaal vindt, stijgt de temperatuur in het Philips Stadion naar nog grotere hoogte. Op aangeven van Brenet laat De Jong Onana kansloos: 2-0.

Naar bovenNa rust gaat Ajax met een extra aanvallende middenvelder direct op zoek naar een aansluitingstreffer. PSV, dat collectief blijft verdediging, gokt op een beslissende tegenaanval.

Naar boven
En zo geschiedt. In de 54e minuut schiet de ploeg van Cocu naar voren en vindt het in Bergwijn de ideale afmaker: 3-0. De definitieve knock-out voor Ajax.

Naar boven

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan