Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Honderdste goal De Jong bezorgt PSV zege

Logo https://scrollytelling.psv.nl/honderdste-goal-de-jong-bezorgt-psv-zege

Met zijn honderdste treffer in de Eredivisie bezorgde Luuk de Jong PSV zondag de zege op Heracles Almelo. In de allerlaatste seconde tikte de aanvaller PSV van 1-1 naar 1-2 en bezorgde hij de ploeg de eerste driepunter van 2018.


Naar bovenZonder de geblesseerde Van Ginkel begint PSV alleraardigst in Almelo. In de openingsfase zijn er mogelijkheden voor De Jong (hoofd), Bergwijn (van afstand) en Mauro, die zijn basisdebuut beleeft.

Naar boven


Telkens is echter Castro de PSV-aanvallers de baas. Ook als Lozano na een kwartier alleen op de Heracles-doelman af mag. Ook de Mexicaan, die nog lichtjes wordt getoucheerd, moet zijn meerdere erkennen.

Naar boven

Pas na een half uur dominant voetbal van PSV moet Zoet voor het eerst aan het werk. De doelman ziet Peterson van afstand hard uithalen, maar tikt de bal sierlijk uit de kruising.

Naar boven


Na wat mogelijkheden over en weer grijpt Cocu’s ploeg kort voor rust alsnog de leiding. Een ingestudeerde vrije trap kom via Lozano en het hoofd van De Jong bij Bergwijn, die simpel binnentikt: 0-1.


Naar boven


Ook na rust is PSV de bovenliggende partij, maar weet de ploeg niet door te drukken. 25 minuten voor tijd krijgt het daar de rekening voor gepresenteerd. Na een overtreding van Arias maakt Hardeveld er vanaf de stip 1-1 van.

Naar boven
Tien minuten voor tijd krijgt De Jong dé kans om PSV weer op voorsprong te zetten. De aanvalsleider mag vrij inkoppen, maar knikt recht op Castro af. Een scenario dat zich lijkt te herhalen in de 90e minuut, maar diep in de blessuretijd zorgt De Jong alsnog voor euforie.

Naar boven


‘Heerlijk om het duel zo te beslissen’, reageert de gevierde De Jong direct na afloop voor de camera van FOX Sports. Zijn volledige reactie lees je hier.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan