Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Kwartfinale eindstation PSV in KNVB Beker

Logo https://scrollytelling.psv.nl/kwartfinale-eindstation-psv-in-knvb-beker

PSV is er niet in geslaagd zich te plaatsen voor de halve finale van de TOTO KNVB Beker. In De Kuip ontbrak het de ploeg aan geluk, maar ook finesse in de afronding. Twee elementen waaraan het Feyenoord niet ontbrak: 2-0.


Naar bovenVoor het duel goed en wel op gang is, kijkt PSV al tegen een achterstand aan. Na 3 minuten duikt Berghuis op voor Zoet, die de inzet van de Feyenoorder nog keert maar daarna kansloos is als Larsson komt inglijden: 1-0.

Naar boven

Onder de indruk daarvan is PSV allerminst. Lange tijd komt het betere voetbal van de ploeg van Cocu en ook de kansen zijn voor PSV. De grootste is voor Lozano, die niet kan profiteren van een mispeer van Van Beek.

Naar boven
Desondanks rust PSV met een 2-0 achterstand. Uit een onterecht toegekende hoekschop, zo blijkt uit tv-beelden, poeiert Vilhena de tweede Rotterdamse treffer binnen.

Naar boven

Na een uur denkt Jorgensen de wedstrijd definitief in het slot te gooien. De Deen verschalkt Zoet met een stift, maar wordt aangespeeld in buitenspelpositie en ziet zijn treffer, na inmenging van de videoref, afgekeurd worden.

Naar boven

PSV is daarvoor en daarna gevaarlijk dicht bij de aansluitingstreffer. Lozano mist het doel bijvoorbeeld maar net en Mauro raakt vanuit een vrije trap de lat. Het ontbeert PSV echter aan geluk.

Naar boven

Dat blijft zo in het restant van de wedstrijd. Ook het inbrengen van Van Ginkel, Lammers en Bergwijn mag niet baten. De kwartfinale is het eindstation van het bekertoernooi voor PSV, dat na afloop collectief baalde van de uitschakeling.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan