Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Latino’s wijzen PSV de weg in Enschede

Logo https://scrollytelling.psv.nl/latino-s-wijzen-psv-de-weg-in-enschede

Ondanks een moeizame tweede helft heeft PSV in Enschede de tweede driepunter van 2018 binnengehaald. In de Grolsch Veste waren twee latino’s belangrijk voor de koploper van de Eredivisie.

Naar boven


Met aanvoerder Van Ginkel terug van een blessure schiet PSV uit de startblokken in Enschede. Al na vier minuten knikt Lozano, na een fraaie aanval over vijf schijven, de 0-1 op het bord.


Naar bovenGesterkt door de vroege voorsprong combineert PSV in de openingsfase daarna bij vlagen moeiteloos. De ploeg controleert en heeft enkel af en toe iets te duchten van Assaidi, die van afstand gevaar sticht.

Naar boven

Zoet heeft echter keer op keer een antwoord paraat. Dat geld ook voor Twente-doelman Drommel, die grote kansen voor De Jong en Ramselaar uit zijn doel houdt. Zodoende rust PSV met een minieme voorsprong.

Naar bovenAls Jensen al vroeg in de tweede helft opduikt voor Zoet blijkt hoe broos dat gat is. De inzet van de Twente-aanvaller gaat naast, maar is wel de aanzet tot druk op het doel van PSV.


Naar boven

Met enkele fraaie reddingen houdt Zoet PSV in die fase op de been. Spannend blijft het tot de slotminuten, totdat Arias PSV op aangeven van Mauro in de 90e minuut op 0-2 schiet.

Naar boven


PSV tilt daardoor het puntenaantal na 20 wedstrijden tot 52. Alle andere keren dat PSV, dat volgens Zoet de wedstrijd eerder had moeten beslissen, na zoveel wedstrijden meer dan 50 punten had werd het kampioen.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan