Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Locadia

Logo https://scrollytelling.psv.nl/locadia

Jürgen Locadia (24) verruilt PSV voor de Premier League. Een terugblik op de PSV-jaren die hem richting één van de grootste competities van de wereld voerden.Naar boven

In 2010 strijkt Jürgen Locadia, geboren in Emmen, neer op De Herdgang. Voorzien van een perfecte trap met links én rechts, begint hij daar zijn jacht naar treffers en PSV 1. Een missie die al binnen het jaar slaagt.
Naar boven


Op 21 september 2011 debuteert de jonge aanvaller tegen VVSB in de hoofdmacht. In Noordwijkerhout valt hij in en tekent hij direct voor een doelpunt. De 0-6 in een door PSV met 8-0 gewonnen bekerwedstrijd.

Naar boven

Op zijn eerste eredivisiewedstrijd moet Locadia een jaar wachten. Popelend van ongeduld vervangt hij tegen VVV-Venlo na 68 minuten Luciano Narsingh. Zo'n 20 minuten later completeert Locadia zijn hattrick. Zijn naam is bekend.


Naar boven


Gestaag groeit Locadia vervolgens door tot vast selectielied. In 2015 pakt hij zijn eerste prijs met PSV: de landstitel. In de 23 wedstrijden die hij dat seizoen speelt maakt de aanvaller, vaak komend van de flank, 6 doelpunten.

Naar boven


Hoogtepunt op hoogtepunt volgt. Uitgegroeid tot onbetwist basisspeler schiet hij PSV eind 2015 mede naar de achtste finales van de UEFA Champions League. In de groepswedstrijd tegen VfL Wolfsburg tekent hij voor de 1-0.


Naar boven


Aan het eind van het seizoen, op 8 mei 2016, viert Locadia zijn tweede kampioenschap. In de kampioenswedstrijd tegen PEC Zwolle zet hij PSV met de 0-1 wederom op het goede spoor. 

Naar boven


Tegenslag kent de aanvaller, die steeds vaker als spits speelt, het seizoen daarna. Maanden is Locadia uitgeschakeld wegens blessureleed. Bij zijn rentree blijkt hoe erg PSV hem heeft gemist.

Naar boven


Want na treffers tegen Sparta Rotterdam en FC Twente, kort nadat hij in 2017 weer volledig is hersteld, eist Locadia tegen Ajax de hoofdrol op. Met een prachtige vrije trap beslist hij de topper in PSV's voordeel.

Naar boven


Volledig fit gaat hij in de eerste helft van dit seizoen verder met scoren. In 15 wedstrijden liefst 9 keer. Op bezoek bij FC Utrecht beleeft hij zijn ultieme gloriemoment. In navolging van Romário scoort Locadia viermaal.

Naar boven


In totaal speelt Locadia 181 wedstrijden voor PSV, waarin hij meer dan 60 keer het net vindt. Na bijna acht jaar trekt de aanvaller, die door het hek van De Herdgang bij PSV binnenkwam de deur van het Philips Stadion achter zich dicht.

Naar boven
0:00
/
0:00
Start video

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan