Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Luuk de Jong goud waard tegen PEC Zwolle

Logo https://scrollytelling.psv.nl/luuk-de-jong-goud-waard-tegen-pec-zwolle

PSV heeft zaterdagavond tegen PEC Zwolle een clubrecord geëvenaard. In het Philips Stadion wees Luuk de Jong zijn ploeg met een hattrick de weg naar de 21e thuiszege op rij. Het werd uiteindelijk 4-0.


Naar bovenEen weinig sprankelende eerste helft komt pas na veertig minuten echt los als Lozano in doorgebroken positie wordt neergelegd door doelman Van der Hart. Rood besluit de arbitrage.

Naar bovenDaarvoor heeft PSV enkele kleine en één grote kans gehad. Die is voor De Jong. Op aangeven van Bergwijn stuit de aanvalsleider op Van der Hart, die dan nog op het veld staat. 

Naar bovenWaar hij niet capituleerde, doet zijn vervanger in het doel, Hauptmeijer, dat wel. In de slotseconde van de eerste helft moet hij het antwoord schuldig blijven op een kopbal van De Jong: 1-0.

Naar boven

In het eerste kwartier na rust jaagt PSV vol overgave op de tweede treffer. Vaak zijn Brenet en De Jong bij het gevaar van Cocu’s ploeg betrokken. Van de twee is Brenet het dichtst bij, maar hij ziet een gevaarlijk indraaiende voorzet slechts de lat raken.

Naar bovenIn de 65e minuut valt PSV’s tweede alsnog als Lozano, niet voor het eerst in de wedstrijd, aan de buitenspel ontsnapt en net als voor rust De Jong bedient: 2-0.

Naar boven


Zes minuten later completeert De Jong zijn hattrick. Ditmaal is het Brenet die het overzicht behoudt en De Jong ziet binnen tikken: 3-0. Even later is Brenet zelf de gevierde man als hij de eindstand op het bord zet: 4-0.Naar boven

Het was alweer even geleden dat De Jong driemaal in een wedstrijd scoorde. Op 12 september 2015 maakte de aanvaller tegen SC Cambuur voor het laatst drie doelpunten in één wedstrijd. 'Heerlijk om het weer te doen', zegt De Jong op PSV.nl.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan