Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Minieme zege voldoende voor clubrecord

Logo https://scrollytelling.psv.nl/minieme-zege-voldoende-voor-clubrecord

In een ijzig koud Philips Stadion heeft PSV een nieuw clubrecord neergezet. Een nipte 1-0 zege op Excelsior was voldoende voor de 22e thuiszege in de Eredivisie op rij.


Naar bovenIn een openingsfase waarin PSV een aantal schietkansen krijgt, komt het grootste gevaar van de bezoekers. Na 7 minuten vindt Van Duinen ruimte om uit te halen en raakt hij de lat.

Naar bovenToch is het PSV dat na een dik kwartier de leiding neemt. De wijze waarop is bijzonder fraai. Lozano promoveert een leep hakje van De Jong tot doelpunt: 1-0.

Naar boven

Vanaf dat moment heeft PSV Excelsior stevig in zijn greep. Het enige dat Cocu zijn ploeg kan verwijten is dat het met rust niet definitief afstand weet te nemen van de Rotterdammers, die goed wegkomen bij kansen van Bergwijn en De Jong.

Naar boven

Na rust heeft Excelsior, dat steeds feller speelt, het in defensief opzicht een stuk beter staan, waardoor PSV moeite heeft tot kansen te komen. Pas na 25 minuten wordt De Jong voor het eerst in stelling gebracht. Zwarthoed redt.

Naar boven

Ook daarna weet PSV weinig mogelijkheden te creëren. Af en toe dreigt Lozano, maar een tweede treffer weet hij niet te maken. Excelsior koestert daarom hoop op een punt, maar puntverlies blijft PSV bespaard.

Naar boven

Cocu sprak na afloop ook over het verschil tussen twee helften van PSV. 'Morgen kijken we naar de dingen die beter kunnen.'

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan