Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

PSV-Atlético

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-atletico

Aanvallen waar het kan, dichthouden waar het moet. PSV toont zich dit seizoen in de UEFA Champions League een waardig vaandeldrager van het Nederlands voetbal.

Tegen Atlético Madrid voegt het team van Phillip Cocu een nieuw hoofdstuk aan de Europese reis toe door het Spaanse collectief op 0-0 te houden.

Goto first page

Geen minuut is PSV naïef. Andrés Guardado bepaalt het ritme, de supporters in het Philips Stadion pikken het op.

Ze roepen Jeroen Zoet toe als hij Antoine Griezmann van score afhoudt, begeleiden PSV met gezang richting de vijandelijke zestien en bijna, bijna is daar Davy Pröpper.

Goto first page
0:00
/
0:00
Start video
Goto first page

Alsof hij nooit is weg geweest dirigeert Guardado PSV over het veld. In drie weken stoomt hij zichzelf klaar voor hét duel van 2016.

Staat PSV onder druk, dan voetbalt de Mexicaanse capitán zijn team daar onderuit. Zoekt PSV naar een gat in de Spaanse defensie, dan neemt hij het voortouw.

Goto first page

Even lijkt alles voor niets. Een trap vanaf de linkerhoek valt op het hoofd van Diego Godín. Soepele knik en raak. Het uitvak veert op. Is de Eindhovense muur geslecht?

Een fluitsignaal maakt een einde aan de twijfel: afgekeurd. PSV leeft.

Goto first page

In de 68e minuut krijgt PSV alsnog een tik te verwerken. Gastón Pereiro - al geel op zak - gaat een luchtduel aan, raakt het gezicht van zijn naaste belager die kermend van de pijn naar de grond gaat. Scheidsrechter Daniele Orsato is onverbiddelijk. Een tweede geel volgt en PSV moet verder met tien.

Goto first page

Een nieuwe fase van Spaanse druk volgt, maar PSV houdt stand. Jetro Willems, die woensdagavond debuteert op het hoogste Europese podium, gaat voorop in de strijd. Hij perst er in de slotfase een sprint uit waarmee hij zijn ploeg adem en tijdswinst verschaft.

Goto first page
0:00
/
0:00
Start video
Goto first page

Een doelpuntloos gelijkspel blijkt het maximale resultaat. Nederlandse en Spaanse media zijn het erover eens: PSV blijft fier overeind tegen één van de beste collectieven ter wereld.

Uit het kamp van Atlético Madrid klinken complimenten. Felipe Luis: “PSV deed het verdedigend geweldig.” De return over drie weken in Estadio Vicente Calderón belooft wat. Op naar Madrid!

Het volledige wedstrijdverslag vind je hierGoto first page
Scroll to continue
Swipe to continue