Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV besluit 2017 met zege op Vitesse: 2-1

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-besluit-2017-met-zege-op-vitesse-2-1

PSV heeft de laatste wedstrijd van dit kalenderjaar gewonnen. In het Philips Stadion was de ploeg lange tijd de betere en won het dankzij een treffer van Lozano met 2-1.

Naar bovenNa een minuut of negen aftasten grijpt PSV het initiatief in de wedstrijd. Mondjesmaat komen ook kansen. Via onder meer Lozano en de bedrijvige Bergwijn, maar Vitesse houdt stand.

Naar boven

Dat komt onder meer door een aantal goede saves van voormalig PSV-doelman Pasveer. Zeker Lozano maakt hij het leven zuur door een aantal schoten uit de korte hoek te tikken.

Naar boven


Aan de overzijde heeft Vitesse meer geluk. Een spaarzame kans wordt door Matavz direct gepromoveerd tot doelpunt en daarmee brengt de voormalig PSV’er Cocu’s team even van de leg.

Naar boven
Heel lang duurt dat echter niet. Schwaab kopt PSV kort voor rust op gelijke hoogte uit een vrije trap van Lozano. PSV zet aan voor een offensief, maar bij rust staat het 1-1.

Naar bovenNa een wat rommelig begin van de tweede helft tekent Lozano al snel voor de 2-1. In de 53e minuut bekroont hij een hakbal van Ramselaar met een doeltreffend schot van afstand.

Naar boven


De Jong laat daarna na de wedstrijd te beslissen. De aanvaller mag vrij op Pasveer af, maar lijkt besluiteloos en mist. In de slotminuut heeft hij pech dat een schitterende volley nipt naast gaat. 

Naar bovenVeel maakt het niet uit: PSV besluit 2017 met 46 punten uit 18 wedstrijden. PSV hervat het seizoen op donderdag 4 januari met een open toegankelijke training op De Herdgang. Een dag later vertrekt de ploeg van Cocu naar Amerika. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan