Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV boekt klinkende zege op NAC

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-boekt-klinkende-zege-op-nac

PSV is het beslissende blok wedstrijden in de Eredivisie gestart met een klinkende zege op NAC Breda. In het Philips Stadion won de ploeg meer dan verdiend met 5-1.

Naar bovenNa tien minuten aftasten zijn de eerste kansjes van de wedstrijd voor PSV. De ploeg van Cocu is gevaarlijk, vooral van afstand, via Ramselaar en later Bergwijn, maar pogingen treffen geen doel.

Naar boven


Na een kwart wedstrijd schakelt PSV bij en krijgt het goede kansen via De Jong (kopbal) en Lozano (vrij schot). Van afstand treft vervolgens Hendrix de lat en ziet Bergwijn Bertrams een schot in de korte hoek keren.

Naar boven
PSV rust uiteindelijk met een dikverdiende voorsprong. Na 37 minuten wordt De Jong door Mari naar de grond getrokken in de zestienmeter, waarna Van Boekel op aanraden van zijn assistent voor een strafschop fluit. Een koud kunstje voor Van Ginkel: 1-0.

Naar boven


Al vroeg in de tweede helft ontsnapt PSV aan de gelijkmaker als Ambrose uit het niets voor Zoet opduikt. Een katachtige reflex van de doelman voorkomt een tegentreffer.
  

Naar boven


Niet gek veel later profiteert Schwaab daarvan. Uit een hoekschop werkt de Duitser via Sadiq de 2-0 achter Bertrams. Lang geniet PSV daar niet van, want diezelfde Sadiq maakt er 25 minuten voor tijd 2-1 van.
 

Naar boven
Een onrustige fase is het gevolg, maar die wordt tenietgedaan als De Jong, uit een hoekschop een kwartier voor tijd 3-1 maakt. Vijf minuten later tilt Bergwijn de score, na een krachtige dribbel naar 4-1.

Naar boven


Invaller Pereiro veegt daarna nog de 5-1 achter Bertrams. Met nog 5 duels te gaan heeft PSV inmiddels 74 punten verzameld. 'We strepen er weer eentje weg', sprak Cocu na afloopNaar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan