Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

PSV CL 2015/2016

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-cl-2015-2016

Na negen jaar is PSV terug in de UEFA Champions League! Al voor de start lijkt de campagne bijzonder te worden. Vanuit Pot 1 loot PSV VfL Wolfsburg en CSKA Moskou, maar bovenal Manchester United trekt de aandacht. Eindhoven maakt zich op voor een weerzien met Memphis.

Goto first page

Op 15 september ontvangt het collectief van spelers en fans Manchester United, de miljoenenploeg van Van Gaal. Memphis weet het doel in het Philips Stadion nog blind te vinden, maar Moreno en Narsingh maken zijn treffer ongedaan en bezorgen PSV de winst. In Eindhoven barst spontaan een waar volksfeest los.

Goto first page
0:00
/
0:00
Start video

PSV reist als koploper in Groep B naar Moskou, maar in de eerste helft wordt het team van Cocu overlopen. 

Na rust laat PSV zich van een andere kant zien. Lestienne staat met twee treffers symbool voor de veerkracht van PSV. Een wonder blijft uit, maar het vertrouwen is terug.

Open video

Goto first page

Twee goals in een uitwedstrijd, dat smaakt naar meer. Maar meer Brabantse treffers volgen niet. PSV krijgt twee goals om de oren, mist zelf een penalty en na afloop is het doodstil in het rood-witte kamp.

Een voortijdig einde dreigt.

Goto first page

Als PSV nog ambities heeft móét het de vierde groepswedstrijd winnen. Opnieuw wacht Wolfsburg, waarbij coach Hecking op voorhand al de ambiance in het Philips Stadion vreest.

En terecht, het Eindhovense publiek stuwt PSV naar grote hoogte. Op de geluidsgolven van het publiek danst PSV zich naar een 2-0 zege. 

Goto first page

Duizenden fans volgen hun club naar Manchester. Gesteund door de trouwe schare kent PSV in het Theatre of Dreams geen angst. Pereiro dolt Rooney zonder gene en het doelpuntloos gelijkspel wordt luidkeels gevierd in het uitvak.

Goto first page
0:00
/
0:00
Start video

Als PSV wint, overwintert het op het allerhoogste niveau. Diep in de tweede helft lijkt het doek te vallen, Ignasjevitsj schiet PSV vanaf de stip op achterstand.

Als De Jong PSV twaalf minuten voor tijd op gelijke hoogte schiet, keert de hoop terug. Als kort daarna langzaam doorsijpelt dat Wolfsburg Manchester United frustreert, vuurt Pröpper. In een minuut kantelt alles.

Open video

Goto first page

Daarmee is PSV de eerste Nederlandse club in negen jaar tijd die overwintert in de Champions League. 

Wordt de nieuwe tegenstander FC Barcelona, Real Madrid, Bayern München misschien? Uiteindelijk komt Atlético Madrid uit de koker. De ploeg met de ijzeren defensie, de beste van Europa wellicht.

Goto first page
0:00
/
0:00
Start video

Het Philips Stadion is al weken stijf uitverkocht als PSV aantreedt tegen Atlético. In de eerste helft wordt PSV door de Madrilenen teruggedrongen en mag het uitblinker Jeroen Zoet dankbaar zijn dat het met 0-0 gaat rusten.

In de tweede helft blijft PSV overeind. Een 0-0 gelijkspel is het maximale resultaat en daarmee is PSV nog vol in de race voor een plek in de kwartfinale.

Open video

Goto first page

Dat is het na negentig minuten voetbal in Madrid nog steeds. PSV speelt volwassen, houdt de rijen gesloten en als er al eens een Spaanse aanvaller door de hechte formatie van Cocu breekt, is daar opnieuw Zoet. 

Diego Simeone, een meester in het houden van de nul is onder de indruk van PSV, maar na een strafschoppenserie buigt PSV het hoofd alsnog. Na een heroïsch voetbalgevecht verlaat PSV Madrid. Teleurgesteld, maar met gepaste trots.

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue