Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV geeft zege weg in Groningen: 3-3

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-geeft-zege-weg-in-groningen-3-3

PSV is er niet in geslaagd te winnen van FC Groningen. Een 3-1 voorsprong na een goede eerste helft, werd na rust verspeeld. In de slotminuut zorgde Te Wierik voor een kater bij PSV.

Naar bovenNa de nederlaag bij Ajax wijzigt Cocu zijn team op enkele plaatsen. De Jong, Bergwijn en Ramselaar starten in Groningen, Luckassen en Pereiro vinden zichzelf terug op de bank.

Naar bovenNaast hen ontbreekt ook de geblesseerde Locadia bij PSV, dat uit de startblokken schiet. Na ruim een kwartier staat het al 0-2

Naar bovenNa 7 minuten is het Van Ginkel die de score met een afstandsschot opent, nog geen 10 minuten later maakt Ramselaar er, dit keer na een fraaie PSV-aanval, 0-2 van.

Naar boven

Op het half uur komt Groningen dichterbij. Een wat makkelijk gegeven vrije trap is een kolfje naar de hand van Van Nieff, maar van slag is PSV er amper van. Sterker nog, voor rust maakt Van Ginkel er 1-3 van.

Naar boven
De aanvoerder benut een strafschop, die wordt gegeven na een overtreding op Lozano. Het is het 2000e uitdoelpunt van PSV in de Eredivisie.

Naar boven

Veldwijk brengt vervolgens al vroeg in de tweede helft de spanning terug. Ook hij vanaf de stip, na een ongelukkige handsbal van Van Ginkel: 2-3.

Naar boven

Het spel golft daarna op en neer. Groningen krijgt kansen op de gelijkmaker, PSV op de 2-4. Het wordt uiteindelijk 3-3. In de laatste minuut scoort Te Wierik.
  

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan