Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV hard onderuit in Tilburg: 5-0

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-hard-onderuit-in-tilburg-5-0

PSV heeft zijn ongeslagen status in 2018 verloren. In Tilburg ging de ploeg van hoofdcoach Phillip Cocu hard onderuit tegen Willem II: 5-0.

Naar bovenIn het uitvak volgt Hendrix de wedstrijd op de voet. De middenvelder die geschorst is, wordt in het Koning Willem II Stadion vervangen door Luckassen. Een gemis dat zich laat voelen.

Naar boven

Want na enkele afstandsschoten van PSV is de eerste grote kans voor Willem II. Na een kwartier heeft Rienstra de bal voor het inschieten, maar de middenvelder krijgt de bal niet langs Zoet.

Naar boven

Dat lukt hem na 21 minuten wel. Nog geen 30 seconden nadat De Jong maar nipt over volleert, is Rienstra het eindstation van een snelle Tilburgse counter: 1-0.

Naar bovenNa wederom enkele schoten van afstand, krijgt Pereiro dé kans om PSV nog voor rust op gelijke hoogte te schieten. De aanvaller mag vrij uithalen, maar vindt Branderhorst op zijn weg.

Naar bovenZodoende rust PSV met een achterstand. Een achterstand die na een uur oploopt. In een duel om de bal troeft Lieftink Pereiro af, waarna Sol Zoet kansloos laat: 2-0.

Naar boven

PSV maakt daarna geen aanspraak meer op een punt in Tilburg. Ook omdat Willem II alles blijft geven. Het resulteert in een grote uitslag. Sol maakt er vanuit een strafschop 3-0 van, via Rienstra wordt het 4-0, waarna het slotakkoord van Sol komt. Opnieuw vanaf de stip.

Naar boven

Na afloop spreekt Cocu van een schande. Volgens de hoofdcoach zakte zijn ploeg ver door de ondergrens. Door de nederlaag kan Ajax het gat met PSV zondag verkleinen tot 7 punten.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan