Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV na zege op VVV kwartfinalist KNVB Beker

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-na-zege-op-vvv-kwartfinalist-knvb-beker

PSV heeft zich woensdagavond verzekerd van een kwartfinaleplaats in het bekertoernooi. In het Philips Stadion was de ploeg met 4-1 te sterk voor VVV-Venlo, dat nog wel op voorsprong kwam.

Naar boven


Waar PSV tegen FC Groningen en ADO Den Haag al snel een voorsprong nam, blijft dat tegen VVV-Venlo uit. Cocu’s ploeg controleert, domineert, maar weet lange tijd geen gaatje in de defensie te vinden.

Naar boven

Halverwege de eerste helft lukt dat pas voor het eerst. Aanvoerder Van Ginkel besluit een fraaie loopactie met een kopbal, maar ziet doelman Van Crooij uitstekend redden. Niet veel later schuift Bergwijn de bal naast.

Naar bovenNet wanneer beide ploegen op een 0-0 ruststand lijken af te stevenen, trapt Rutten VVV op voorsprong. Hij fopt Bergwijn en Brenet en schuift daarna beheerst binnen: 0-1.

Naar boven

Lang staat die stand niet op het scorebord. Nog voor rust tikt De Jong op aangeven van Schwaab de 1-1 binnen. Hij promoveert een lange bal met de binnenkant van zijn schoen tot gelijkmaker.

Naar bovenNadat PSV ook na rust aanvankelijk wat moeite heeft om tot kansen te komen, zet Van Ginkel PSV op het goede spoor. Na een dik uur volleert hij op aangeven van invaller Pereiro bekwaam de 2-1 achter Van Crooij.

Naar boven

Lozano tekent tien minuten voor tijd vervolgens voor de 3-1 door een individuele actie te bekronen met een doelpunt. De beslissing die PSV definitief kwartfinalist maakt, al is het slotakkoord voor Isimat. Hij maakt er in de laatste minuut 4-1 van.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan