Loading...

Notice

This multimedia story format uses video and audio footage. Please make sure your speakers are turned on.

Use the mouse wheel or the arrow keys on your keyboard to navigate between pages.

Swipe to navigate between pages.

Let's go

PSV niet opgewassen tegen Atlético Madrid

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-niet-opgewassen-tegen-atletico-madrid

PSV moet in de laatste poulewedstrijd tegen FC Rostov alles op alles zetten om Europa Leaguevoetbal af te dwingen. In het laatste uitduel deze Champions League-jaargang blijkt Atlético Madrid met 2-0 een maatje te groot voor de ploeg van Phillip Cocu.

Goto first page

Omdat FC Rostov eerder op de avond in Rusland weet te winnen van FC Bayern München weet Cocu op voorhand dat een zege in dit vijftig jaar oude Calderón noodzakelijk is om derde te blijven in groep D.

Goto first page

Om dat te bewerkstelligen kiest hij voor het ‘Europese systeem’. Echter is niet aanvoerder Luuk de Jong aanvalsleider, maar spelen Pereiro en Bergwijn voorin. Een verrassing die na 18 minuten bijna geweldig uitpakt.

Goto first page

Want nadat PSV het openingssalvo van de Madrilenen heeft overleefd steekt Bergwijn Pereiro weg achter de Spaanse-defensie. Pereiro neemt aan, dribbelt richting Oblak, maar de doelman redt.

Goto first page

Vanaf dat moment komt PSV beter in zijn spel. Grote kansen levert het niet op, maar PSV houdt Atlético daardoor wel lang weg van het eigen doel. 


Goto first page

In de 55e minuut breekt de thuisclub toch de ban. Gameiro krijgt een vrije doortocht naar Zoet en drukt in de lange hoek de 1-0 tegen de touwen. Tien minuten later verdubbelt Griezmann de score van dichtbij.

Goto first page

Daarmee breekt ook het verzet van PSV. Atlético is zeker van groepswinst, PSV moet op 6 december winnen van FC Rostov om Europees te overwinteren.

Goto first page

“Het is duidelijk dat het voor ons nu draait om de wedstrijd tegen Rostov. Die willen en moeten we winnen om Europees te overwinteren. Er waren vandaag een aantal momenten waarop we iets meer konden halen, ik heb enkele goede dingen gezien. Uiteindelijk kost ons balverlies twee tegendoelpunten. Dat kan niet tegen een ploeg als Atlético Madrid.”

Goto first page
Scroll to continue
Swipe to continue