Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV overtuigt tegen Willem II: 6-1

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-overtuigt-tegen-willem-ii-6-1

Met bij tijd en wijlen frivool voetbal heeft PSV zaterdagavond overtuigd tegen Willem II. In het Philips Stadion haalde de ploeg van Mark van Bommel dik uit: 6-1.

Naar boven

Anders dan de score doet vermoeden is het Willem II dat letterlijk uit de startblokken schiet. Na 4 minuten ramt topscorer Sol namelijk snoeihard op de paal. Daarmee lijkt PSV nog een moeilijke avond tegemoet te treden. Lijkt.Naar boven

Een misvatting, zo blijkt bij rust. De ploeg van Van Bommel neemt de waarschuwing ter harte en staat halverwege al met 4-0 voor. Middenvelder Hendrix zet PSV op het goede spoor.


Naar boven


Met een fraaie dropkick brengt hij PSV aan de leiding. Bergwijn verdubbelt de marge met een bekeken poging van afstand, waarna PSV via Pereiro (penalty na ingrijpen VAR) en Viergever meer afstand neemt.

Naar bovenIn de eerste minuut na rust tikt Sol Willem II terug tot 4-1, maar een comeback wordt al snel in de kiem gesmoord door PSV, dat uit een ingestudeerde vrije trap via opnieuw Viergever op 5-1 komt.

Naar boven

Daarna worden de supporters getrakteerd op fraaie aanvallen, die soms stranden in schoonheid. Eenmaal levert zo’n fraaie doorbraak nog een treffer op. Bergwijn knikt raak op aangeven van Angeliño.

Naar boven

Met de ruime zege voorziet PSV de overtuigende seizoenstart van extra glans. De ploeg van Van Bommel is de ongeslagen koploper van de Eredivisie (12 uit 4) en plaatste zich door twee zeges op BATE voor de Champions League. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan