Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV slaat wéér toe in de slotminuut

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-slaat-weer-toe-in-de-slotminuut

In Zwolle heeft PSV wederom toegeslagen in de slotfase. Na een tweede helft waarin PEC de bovenliggende partij was en PSV niet mocht klagen dat het lange tijd bij 1-1 bleef, zorgde De Jong in de 93e minuut voor een driepunter.

Naar bovenVoor de wedstrijd goed en wel begonnen is, ligt de bal al op de stip. Binnen de minuut vloert Zoet aanvaller Van Duinen in de PSV-zestien. Scheidsrechter Kuipers is onverbiddelijk.

Naar boven

Zoet herstelt en pakt de strafschop knap, waarna PSV direct het commando in het duel overneemt, al duurt het tot de 17e minuut totdat Van Bommels ploeg tot een kans komt.

Naar boven

Dat is wel direct een grote. Na een goede kopbal van De Jong heeft Dumfries de bal op een meter van de doellijn voor het intikken, maar tikt hij de bal over.

Naar boven

Het is het sein voor PSV om aan te zetten. Zo raakt Lozano de lat, schiet Bergwijn nipt naast maar vindt de ploeg uiteindelijk verlossing via De Jong. De aanvoerder knikt kort voor rust de verdiende 0-1 binnen. 

Naar bovenMaar al na drie minuten in de tweede helft maakt Van Crooij alweer gelijk. De aanvaller rukt ongehinderd op richting de PSV-zestien en laat Zoet vervolgens volstrekt kansloos.

Naar boven

Daarmee raakt PSV de grip op PEC kwijt en moet het kleinere en grotere kansen toestaan. Pas in de absolute slotfase neemt het offensief van de thuisploeg af en juist op dat moment slaat PSV toe. In de slotminuut verrast De Jong de PEC-defensie: 1-2.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan