Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV verslaat ook FC Utrecht: 3-0

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-verslaat-ook-fc-utrecht-3-0

Dankzij enkele fraaie goals heeft PSV zaterdagavond afgerekend met FC Utrecht. In een aantrekkelijk duel was de absolute hoofdrol voor Luuk de Jong, die de mooiste treffer van de avond maakte.
 


Naar boven

Na een openingsfase waarin het PSV niet aan geluk ontbeert, opent Ramselaar via Leeuwin de score in het Philips Stadion. Met een loopactie verschaft de middenvelder zich ruimte om voor te geven, waarna Leeuwin de bal in eigen doel tikt.

Naar bovenPSV is eerder al een aantal keer goed weggekomen. Tweemaal moet Zoet redden en een keer heeft Van der Maarel de bal voor een nagenoeg leeg doel voor het inschieten, de paal redt PSV.

Naar boven

Na de openingstreffer voetbalt PSV wat losser. Tekenend is de wijze waarop Cocu’s ploeg op 2-0 komt. Met een werkelijk schitterend uitgevoerde omhaal verdubbelt De Jong de score.

Naar boven
Dat die score bij rust nog op het scorebord staat, is een klein wonder. Zo wordt een treffer van Schwaab geannuleerd wegens buitenspel, terwijl scheidsrechter Blom zijn besluit een penalty te geven terugdraait. Een val van Pereiro (na een duw) wordt beoordeeld als een schwalbe.

Naar boven


Ondanks dat FC Utrecht goed blijft voetballen en ook tot kansen komt, tilt Bergwijn de score kort na rust naar 3-0. Met een schitterende rush vanaf eigen helft verschaft hij zichzelf een niet te missen schietkans.

Naar boven


Daarmee gooit de aanvaller het duel definitief in het slot. Enige smetje op de zege die PSV op 68 punten uit wedstrijden brengt is de gele kaart die Hendrix nog oploopt. Daardoor is de middenvelder tegen Willem II geschorst.

Naar boven
'We strepen er weer eentje af', lachte PSV daarom na afloop van de zege. Reacties van onder anderen Cocu en De Jong lees je hier

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan