Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV wint in blessuretijd van Fortuna

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-wint-in-blessuretijd-van-fortuna

Met een schitterende uithaal in de korte hoek heeft Dante Rigo PSV zaterdagavond behoed voor puntenverlies. De door PSV-opgeleide Belg schoot de ploeg van Mark van Bommel naar een 2-1 zege bij Fortuna Sittard.

Naar boven


Een ongewijzigd PSV heeft voor rust veel moeite met het fel spelende Fortuna. Met veel strijd en zo nu en dan een pittige overtreding slaagt de promovendus erin om PSV niet in het eigen spel te laten komen.

Naar boven


Van Bommel ziet de club waar hij opgroeide bovendien de eerste kans creëren. In de 3e minuut moet Zoet zich opmaken voor een test als Vlijter een vrijgeleide richting doel krijgt. De goalie van PSV is hem de baas.

Naar boven


Naarmate het duel vordert neemt PSV de regie beetje bij beetje over. Zo moet doelman Koselev steeds vaker redden, onder andere op een kopbal van Dumfries. Niet gek lang daarna capituleert de doelman alsnog.

Naar boven
Na een fraaie actie trekt Angeliño de bal laag voor, daar ziet Lozano kans de bal met zijn hak richting doel te krijgen, waarna deze via keeper en paal binnenrolt: 0-1.

Naar bovenPSV mist daarna enkele mogelijkheden op de 0-2 en dat komt de ploeg na rust duur te staan. Novakovic brengt de thuisclub met een droge schuiver na ruim een uur spelen langszij: 1-1.

Naar boven

Een echt offensief kan PSV daar niet tegenover zetten, al is De Jong nog heel dichtbij na een prima actie van invaller Malen. Het duel lijkt uit te draaien op een gelijkspel, totdat Rigo PSV in de 90e minuut toch drie punten bezorgt.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan