Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV zet Ajax op 7 punten door zege op Feyenoord

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-zet-ajax-op-7-punten-door-zege-op-feyenoord

PSV heeft in De Kuip een belangrijke slag in de titelrace geslagen. In De Kuip won de ploeg van Phillip Cocu meer dan verdiend van Feyenoord (1-3), terwijl Ajax punten verspeelde.

Naar boven

Om 14.30 uur begint PSV met de van een blessure herstelde Van Ginkel in de basis in de wetenschap dat titelconcurrent Ajax twee punten heeft verspeeld tegen ADO Den Haag (0-0). Een resultaat dat als een rode lap op een stier werkt.


Naar boven


PSV opent sterk. Zonder ontzag en met druk naar voren. PSV toont het lef dat Cocu, die Pereiro Lozano laat vervangen, van zijn ploeg wil zien. Enkel grote uitgespeelde kansen blijven in het eerste kwart uit.

Naar boven

Tot de 24e minuut. Een ingestudeerde hoekschop komt via Bergwijn op het hoofd van Arias, die heel leep verlengt en daarmee doelman Jones kansloos laat: 0-1.

Naar boven

Tien minuten later verdubbelt Bergwijn de score. Na een hoogstandje van Ramselaar stuurt Pereiro de buitenspeler diep, die oog in oog met Jones wacht op een beweging van de doelman en via de binnenkant van de paal raak schiet.

Naar boven

PSV laat het daarna na de wedstrijd nog voor rust in het slot te gooien en ziet Feyenoord al vroeg in de tweede helft terugkomen tot 1-2. Vilhena zorgt in de 53e minuut voor de aansluitingstreffer.

Naar bovenPereiro doet de korte opleving al snel teniet. Nog voor het uur tilt hij het verschil weer naar twee door attent te reageren op een gekeerd schot van Bergwijn.

Naar boven


De 1-3 is de nekslag voor Feyenoord, dat geen aanspraak meer maakt op een wederopstanding. Professioneel voetbalt PSV het duel uit en tilt het de voorsprong op de ranglijst naar 7 punten. Iets dat Cocu trots maakte. 

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan