Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

PSV zet stap dankzij indrukwekkende comeback

Logo https://scrollytelling.psv.nl/psv-zet-stap-dankzij-indrukwekkende-comeback

Op onnavolgbare wijze heeft PSV een volgende stap op weg naar de titel gezet. Vanuit geslagen positie won de ploeg met 3-2 van AZ dat na een uur op 2-0 voorsprong stond.


Naar bovenNa een aantal minuten schaken tussen het in 5-3-2 opterende AZ en PSV, waar Pereiro Bergwijn vervangt, krijgt de thuisploeg via Koopmeiners de eerste grote kans van de wedstrijd.

Naar boven
Na goed doorzetten van Jahanbakhsh heeft de AZ-middenvelder de bal voor het inschieten. Zoet is al geslagen als Koopmeiners uithaalt, maar met een geweldige sliding houdt Schwaab AZ van scoren af.

Naar bovenNa een kwartier krijgt PSV zijn eerste grote kans. Na een vlotte aanval legt De Jong knap terug op Ramselaar, die van een meter of tien over volleyt.

Naar boven


Vanaf dat moment is PSV de baas in Alkmaar. De ploeg van Cocu controleert, creëert kansen, raakt de paal en scoort bovendien. De Jong doet dat echter in buitenspelpositie waardoor het bij rust 0-0 is.

Naar boven


Tegen de verhoudingen in komt AZ na rust op een voorsprong. Nadat De Jong opnieuw een treffer ziet worden afgekeurd zet Weghorst de Alkmaarders in een tegenaanval op 1-0. Niet veel later maakt hij ook de 2-0.


Naar boven


Daarmee lijkt PSV verslagen, maar niets is minder waar. De ploeg van Cocu blijft de aanval zoeken en komt via Pereiro in de 74e minuut terug tot 2-1. De Uruguayaan controleert knap en schiet fraai raak.

Naar bovenTwee minuten later tekent Lozano al voor de gelijkmaker. Zijn felle doorjagen loont wanneer Bizot te lang treuzelt: 2-2. Vanaf dat moment ruikt PSV bloed.

Naar boven


Drie minuten later is de comeback compleet als Van Ginkel zijn negende penalty van het seizoen binnen schiet en daarmee PSV een volgende driepunter bezorgt: 2-3.

Naar bovenDaardoor was de ontlading na afloop enorm. De Jong deed de zege denken aan de 4-3 overwinning op Feyenoord in 2014, Cocu sprak van een geweldige teamprestatie

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan