Loading...

Melding

Dit multimediaverhaal bevat video- en geluidsfragmenten. Zet het geluid aan.

Gebruik het muiswiel of de pijltjestoetsen om tussen pagina's te navigeren.

Swipe om tussen pagina's te navigeren.

Hier gaan we

Tien PSV’ers lijden puntverlies tegen Heerenveen

Logo https://scrollytelling.psv.nl/tien-psv-ers-lijden-puntverlies-tegen-heerenveen

In het Philips Stadion heeft PSV het eerste puntenverlies van dit kalenderjaar geleden. Op een avond waar het PSV aan pech niet ontbeerde werd het 2-2 tegen sc Heerenveen.

Naar bovenIn het tactisch steekspel dat de eerste helft is, zit het venijn in de staart. Na 34 minuten is de eerste kans van het duel direct raak. Arias knikt raak uit een hoekschop.

Naar bovenDie corner komt tot stand na stevig doorjagen van PSV en op exact dezelfde wijze verdubbelt Cocu’s ploeg de score. Ditmaal bezorgt Mauro De Jong een niet te missen kans: 2-0.

Naar boven

Toch eindigt de eerste helft met een domper. Lozano wurmt zich los van Woudenberg die gretig het gras op zoekt en naar zijn hoofd grijpt. Rood vindt scheidsrechter Higler.

Naar boven

Met tien man staat PSV een helft lang onder druk van Heerenveen, dat via Schaars al snel terugkomt tot 2-1. Bij een hoekschop blokt Dumfries Hendrix, waardoor de voormalig PSV’er kan inschieten.

Naar boven

Zo’n tien minuten voor tijd volgt de volgende klap als Ghoochannejhad de gelijkmaker binnenfrommelt. De Jong is daarna nog heel dicht bij de zege, maar de paal biedt redding voor Heerenveen, dat met een punt uit Eindhoven vertrekt.

Naar boven

Concurrent Ajax kan tegen PEC Zwolle de achterstand op de ranglijst terugbrengen tot 5 punten. PSV, dat baalde van het puntverlies, vervolgt de Eredivisie volgende week bij Feyenoord.

Naar boven
Scroll om door te gaan
Swipe om door te gaan